25 de diciembre de 2007

Mom´s Christmas Eggnog

Adam, mi vecino Canadiense y yo llegamos esta navidad a un acuerdo: El me daba la receta del "Eggnog" -una especie de ponche- de su madre y yo le daba la receta de la paella de la mia. inceramente no sé quien salió ganando, pero creo que fue un buen trato. En fin, para el que lo quiera probar, aqui tiene la fórmula secreta:

* Está en inglés, mas que nada porque así es como me la dió

Ingredients:

- 12 eggs
- 1 liter rum
- 2 l. half half cream
- 1 and a half cup of sugar
- 1 l. milk

Elaboración:

First separate 12 eggs into separate bowls, whites and yolks.
With a blender whisk (blender is easier) blend egg whites, slowly, adding 1/2 cup sugar little by little, until completely mixed.
Do the same with yolks but add 1 cup of sugar little by little until mixed.
Let the two mixtures settle for approx. 20 minutes.
Then put two mixtures together in one large bowl and blend together.
In a large bowl add the 1 litre milk, 2 litre cream -half half- and 1 litre rum, mix and blend everything together.
Once mixed, it´s inmediately ready to serve and drink.
Imp: Is nice with a little nutmeg sprinkled on top or cinammon.
Strays good for a long time because the alcohol keeps the milk/cream fresh.

That´s all!!!!!


Thanks Adam


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